b l o g g a r

PLATS FÖR PLAST


skrivet den 12 feb av Lena, klockan:18:23

Vad leker en femårig tjej med? Min dotter har en uppsjö av favoritleksaker och hennes rum är en borg med plast, papper, trä och metall. Hennes morfar konstaterar - varje gång vi ses - att har hon inte för mycket saker? Det skulle inte spela någon roll om hon bara hade två dockor. Jag tycker inte hon har för mycket saker, vi håller igen och är väl medvetna om att hon inte ska bli bortskämd eller bada i saker som hon inte hinner leka med. Mycket är också leksaker från när vi var små och hon har förstås rätt att få egna nya saker också. Hon fick ett stort legohus i julklapp som inte liknar nåt av det lego hon ärvt. Helt nya, moderna bitar, och mer anpassat till tjejer utan att för den sakens skull bli fjolligt och übergulligt.

Hennes absoluta favorit är lego. Hon bygger sovrum, badrum, affärer, polisstationer, hissar, torn och bilar. Hon använder sitt gamla Duplo till väggar och liknande, och bygger det mesta med vanligt lego. Hon har t o m med vissa legobitar och -gubbar i badet. Vi sa alltid legogubbar när jag var liten men hon har ju massor av legotjejer också.

Hon älskar att packa och fylla väskor, burkar, påsar, sulkys m m med prylar för att hon ska på semester, till skolan eller helt enkelt till en annan galax. Det blir så mycket prylar att det nästan behövs lyftutrustning.

Hon leker med sin kassaapparat, som t o m har kundkortsläsare. Hon undrar dock varför pappa aldrig betalar med pengar i affären...

Hon lyssnar på skivor - musik och sagor - och läser massor med böcker och tidningar.

Hon leker en del med dockor - sin bebisdocka, lite ärvda dockor och Moxiedockor.

Och så spelar hon dataspel: Lego Star Wars och Angry Birds är favvisarna.


Currently rated 3.0 by 5 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed